Ahad, 16 Oktober 2011

ANDA MEMILIH PEKERJAAN?

Assalamualaikum wbt

Kepada penganggur2 terhormat... Kenapa korang belum bekerja?

Adakah korang memilih pekerjaan? kenapa? Sebab diploma atau ijazah anda tu hebat sangat?

Jadi korang x boleh cuba buat keja2 yang x glamer? 

Atau sebab korang tergolong dalam kumpulan pemalas?

ekekkekekek ~sure ramai yang marah dengan statement yang tak boleh blah~

BTW saya nak beri sedikit inspirasi kepada anda untuk berjaya..... hidup kita bukannya bergantung kepada kelulusan kita yang hebat semata-mata

Apa kata kita berdikari dengan membina empayar perniagaan sendiri? apa? tak mampu? takut gagal?... 

korang sempurnakan..... Allah kurniakan anggota badan yang lengkapkan

Korang ada kaki? tangan?..... erm ..kan ke anggota dan tubuh badan yang sempurna adalah aset yang paling mahal......................

Cuba tengok PAKCIK ni

 Dengan hanya menggunakan kaki sahaja beliau boleh "cari makan".... Rezeki ada dimana2 walaupun tepi jalan


Pak cik  boleh betulkan tayar basikal yang pancit.....

Tak caya?...Lihatlah dalam serba kekurangan Pak Cik melakukan tugas2 rutin beliau


















 Sesungguhnya ALLAH maha berkuasa dengan tiap sesuatu... Jom adik2 jangan memilih kerja... kutip pengalaman dengan melakukan kerja2 sukar dahulu .. barulah anda akan jadi manusia yang tidak lupa diri bila memegang jawatan tinggi kelak

Habis~






5 ulasan:

sekamar rindu berkata...

kekurangan diri bukanlah jadi penghalang untuk cari nafkah halal..

Lia Irdelia berkata...

Tips yg hebat.. hahhaa

hanaahmad berkata...

budak2 zmn skg memang byk memilih kerja. kalau yg ade degree tu berlagak takmau keja yg cikai2. konon2 penat stdy tgi2. padahal pengalaman secubit takde, cuba dr bawah tak mau pulak. ramai kwn2 cmni. last2 dok jual anggur kat rumah. lg memalukan. eh tetiba emo. hehe

Bersama Dakwah Islam berkata...

terimakasih sudah berbagi cerita hikmah yang bermanfaat, banyak pelajaran atau sebagai contoh yang baik agar kita bisa belajar dari seseorang yang sederhana namun tetap bersyukur dan tidak berputus asa, salam ukhuwah wahai saudaraku.

Iwanski berkata...

rezeki ada dimana-mana.. tepuk dada tanya selera...