Rabu, 28 Disember 2011

Kenapa Islam tidak boleh mengucapkan Selamat Hari Krismas

Nurul Ashikin | 12:25 PG |
Assalamualaikum wbt

Lamanya x sempat update blog... Tebu Manis dan Strawberi Susu sunyi dari sebarang entry... so akan sudah pastilah blog saya sunyi tanpa  tetamu juga ....

Bukannya apa saya sangat sibuk  dengah bisness fotostat... banyak terima bisness so...saya terpaksa lupakan blog sekejap :(

Saya nak share something yang ..... emmmm maybe kawan2 semua dah tahu... may be tak tahu...Apa yang saya nak sampaikan ni adalah mengikut versi saya yerrrr... may be ada yang tak setuju... may be jugak ada yang akan kata saya ni sangat konservatif... dan terlalu kuno....

Apa2pun sila baca sampai habis dulu

David: Morning.. what a great day..
Muslim: Morning.. so, hows ur Christmas?
David: Great.. will be enjoying very soon...
Muslim: Good..
David: No wish for me?
Muslim: Islam respects the non Muslim, but to greet other religion is not allowed.
David: But why?
Muslim: Seems like we can't stop u to drink liquor, but we can't drink it..
David: But many of Muslim did wish for me..
Muslim: Can you confess our confession of faith? (syahadah)?
David: No!..Cannot!.. It will effect my faith..
Muslim: But why? just a word..:) say it.. :)
David: Now i am understand :)
So,korang faham tak mak dialog kat atas tu?.... kurang faham? ooo okayyyyy korang tengok kat bawah ni pulak



Harap2 semakin jelas ya.... sama ada memberikan ucapan MERRY KRISMAS pun berkemungkinan menggugurkan shahadah kita.... bagaimana kalau kita meraikan perayaan krismas bersama penganutnya.......tentu-tentulah salah...........

Ini sedikit lagi pendapat yang kita boleh kongsi.. semoga ia beri manafaat kepada kita semua wahai saudara SEISLAM ku

sumber: internet dan facebook

Sekian daripada saya... wasalam

Comment With:
OR
The Choice is Yours!

2 ulasan:

Apesal.com