Khamis, 12 Januari 2012

Letak Video dalam Blog

Nurul Ashikin | 8:50 PG |
Assalamualaikum wbt

Jom cari ilmu skit hari ni... kalau yang dah tahu bolehlah refresh saja ya... yang tak tahu pulak anda bolehlah mencuba *^

Kawan2, gini caranya

  • Mula2 pegi la ke alamat youtube
  • Seterusnya carilah mana2 video yang bersesuaian dengan entry kalian
  • dah jumpa? bagus2.. seterusnya cari perkataan ni share
Besarkan sendiri ^_^  ya
 Kalau dah jumpa tu ... klik ye kawan2 kat perkataan share.Bila korang klik ye keluarlah perkataan ni...
 

Nampak? korang klik perkataan embed.... sudah? seterusnya korang akan nampak ini


Tudia la code yang di perlukan... so hambik code tu tampal lah pada blog anda....camana nak tampal? eleh copy paste ja.... wokay kita teruskan Masa nak tampal code, korang kena buat ni


Buat apa?ahah~ klik lah dulu dekat perkataan edit HTML

  • Seterusnya korang terai test dengan keberkesanan tutorial ini... camana? ha klik la pratonton kalau keluar macam ni


Maka anda berjaya... tahniah2... kalau dah berjaya sila maklumkan kalau gagal pun bagitau jugak ya.. nanti bolehlah sama2 cari solution.... apapun terima kasih kerana sudi mengikuti tutorial tebu manis.. sampai ketemu lagi...
Sekian wasalam

Comment With:
OR
The Choice is Yours!

Tiada ulasan:

Apesal.com