Isnin, 14 Oktober 2013

Aktiviti Sehari Sebelum AidilAdha

Nurul Ashikin | 10:33 PTG |

Isnin 14/10/2013

10.00 pagi~
Let me guess--
tentu ramai mak2 dan anak2 mak
lepak kat dapur hari ni.

Manakala ayah dan anak lelakinya pula
tengah beratur beli daging, tulang
limpa hari,paru dan  part2 lembu yang berkaitan
untuk juadah besok hari^__^

CikNurul pula masih kat atas jalan
I Mean somewhere around --
Menjelang raya memang itulah tugas ai
merayap kesana kesini wiwi--
tapi bukan sebarangan merayap Yeaa
CikNurul sedang beratur beli santan
sambil taip untuk update blog
wah-- tak buang masanya kiterrr
Tiap kali menjelang raya , saya paling bimbang tak dapat
beli santan--
Yalah tanpa santan tak dapatla cikNurul makan ketupat yang sangat yumyum--
Alhamdulillah hari ni tak yah Q lama2 kat tempat santan
tak sampai 5 minit CikNurul dan mak dah dapat santan hoho yes!yes!-- (happy sangat)

santan
Kedai santan di Arau -- Buat kerja memang tip top 5 star CikNurul Bagi




10 minit kemudian--
Phewww! Alhamdulillah dah sampai
saya dan Mak sekarang berada di Nat Pauh (Pasar pagi Pauh)
cadangnya nak beli daging,ayam.ikan etc
jom loading apa ada kat Nat Pauh :)

Semestinya daging dan tulang adalah dalam trending tertinggi hari ini
Letaklah berapa banyak butcher pun hari ni InshaaALLAH semua akan terjual

daging lembu

Kat perlis taksah lah hari ni tak jual ketupat
maklumlah golongan muda cam CikNurul bukan reti sangat pun nak buat ketupat
Mudahnya terus beli ketupat siap
Balik rebus --
Buat gulai daging--
taraa esok siap untuk dihidangkan


Hah--
Lagi satu kuih raya ready made
Hari Raya korban bukan orang nak sangat makan kuih
janji ada sejenis dua ja buat rambang mata tetamu
so belilah kat Nat Pauh ni ha--

kuih raya perlis
Lepas ni nak balik buat kije yer
that it from now
till see u all in my next update
Thanks for reading
dan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA--
pisss~

--Diari Cik Nurul Menjelang Perayaan--
#tebumanis78



SYUKRAN JAZILAN
Klik like dan jangan lupa tinggalkan komen ya~ 

Comment With:
OR
The Choice is Yours!

1 ulasan:

Apesal.com